Hèt jazzpodium van Arnhem

Stichting Jazz in Arnhem biedt al 30 jaar een podium voor jazz- en geïmproviseerde
muziek in de stad Arnhem. We organiseren maandelijks een jazzconcert.
Volgende concert
2 april 2024
  • 00

    dagen

  • 00

    uren

  • 00

    minuten

  • 00

    secondes

Programma dit seizoen

Mete Erker Trio +1

Free Flow Music! Het eerste album van het Mete Erker Trio, getiteld ‘Celebration of Mediocrity’, is geïnspireerd door diverse medium grooves uit de jazztraditie. Het tweede […]
02 apr
20:30 - 23:00
Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem
Geen concerten gevonden!

Programmering na de zomer

Op 2 april staat het laatste concert van dit seizoen geprogrammeerd. Dat betekent niet, dat Jazz in Arnhem even op pauze staat, integendeel. Wij zijn al druk bezig met het programmeren van het volgend seizoen, verschillende namen zoemen al rond en een staat alvast: Federico Calcagno Octet (1 oktober 2024). Zij zijn één van de drie winnaars van het "Keep an Eye" concours 2024. De winnaars krijgen een budget van € 10.000,00 om een album te produceren, krijgen daarbij ondersteuning ook op marketing gebied en krijgen een tour aangeboden bij de leden van de Vereniging Nederlandse Jazzpodia en Jazzfestivals. (VNJJ) Omdat Jazz in Arnhem een prominent lid is van deze vereniging kunnen wij daarvan gebruikmaken, maar dat moet je wel snel zijn en daarom hebben we dit octet alvast geboekt. Het is een kans om een keer een formatie met acht muzikanten te boeken, normaal gesproken een onhaalbare kaart voor ons. De bandleider is Frederico Calcagno. Zijn hedendaagse composities variëren van zacht tot krachtig en creëren harmonie tussen tegenstrijdige elementen en geeft zijn octet gevormd door jonge internationale muziekpioniers veel ruimte. 

Daarnaast zoemen er echt grote namen voor de seizoensopening op dinsdag 3 september en gaan we heel bijzondere soloconcerten meemaken. Natuurlijk willen we graag weer een combinatie maken van film en jazz, onze samenwerking met Focus staat daarvoor garant. Ook is Jazz in Arnhem bezig om jonge jazzmuzikanten een kans te geven op een podium samen met gelauwerde meesters. Of dit doorgaat, is mede afhankelijk van een subsidieaanvraag bij de gemeente. Financiering is altijd al een heikel punt binnen onze stichting. Onze bezoekers en vrienden kunnen ergens in mei weer een vraag verwachten of er weer een vriendenbijdrage gedaan wordt om de jazz in Arnhem levendig te houden. Kortom, een lege agenda, maar veel werk voor het bestuur en de vrijwilligers van Jazz in Arnhem. Jullie horen binnenkort meer van ons.

Word vriend van Jazz in Arnhem

Steun ons en krijg korting op onze jazzconcerten!

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten!