Double Bill: Angelo Verploegen ‘When Night Falls’ + Duo De Programmeurs

Double Bill: Angelo Verploegen ‘When Night Falls’ + Duo De Programmeurs

Het nieuwe jaar wordt geopend met een Double Bill concert! Iedere groep speelt één set.

Angelo Verploegens nieuwe album ‘When Night Falls’ is een ode aan de nacht in al haar vormen; van de schemering tot aan de morgenstond. Met de gekozen standards tracht hij het verloop van de avond te vangen, terwijl hij zich begrenst qua bezetting, repertoire en opnametechniek – om die versmalde wereld van de nacht in al haar facetten op te roepen. Met Ed Verhoeff op gitaar en Eric van der Westen op bas herenigde Angelo Verploegen een trio dat meer dan twintig jaar gezamenlijke geschiedenis met zich meedraagt. In subtiel spel waarin een rijkdom aan ervaring en aandacht doorklinkt zijn we getuige van een schemergesprek tussen drie oude vrienden.

Trompettist en Flugelhorn-speler Angelo Verploegen trad voor het eerst op met gitarist Ed Verhoeff en bassist Eric van der Westen in 2001, nadat ze alle drie een lange muzikale carrière hadden gehad in grotere bezettingen en projecten. Dit trio bracht hen terug naar de kern – “zoals in een goed gerecht zijn er soms geen extra ingrediënten nodig” zegt Verploegen.

Tijdens de pandemie – twintig jaar na hun eerste optreden – vonden ze het perfecte moment om hun samenwerking nog eens te hernieuwen. Het kamerjazztrio besloot een klein portret van de nacht te schilderen op een nieuw album bij Just Listen Records. Op 22 en 23 mei 2021 namen ze ‘When Night Falls’ op in Studio150 Bethlehemkerk, een voormalige Lutherse kerk in Amsterdam.

Angelo Verploegen ‘When Night Falls’ 
Angelo Verploegen – Flugelhorn
Ed Verhoeff – Guitar
Eric van der Westen – Bass

De Programmeurs is een duo bestaande uit de huidige programmeur van Jazz in Arnhem, Guus Tangelder, en zijn voorganger, Philipp Rüttgers. Samen verkennen ze eigen composities en wordt er veel geïmproviseerd!

Duo ‘De Programmeurs’
Guus Tangelder –  sax
Philipp Rüttgers – piano/toetsen

Reserveren

Ticket voor Double Bill Angelo Verploegen/De Programmeurs
Beschikbare Tickets: 85
Het Ticket voor Double Bill Angelo Verploegen/De Programmeurs ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

10 jan 2023

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.