Double Bill: The Bobs & Trio Gulli Gudmundsson

Double Bill: The Bobs & Trio Gulli Gudmundsson

Deze avond is een double bill: Iedere band speelt één set!

De IJslandse bassist Gulli Gudmundsson behoort met zijn kenmerkende geluid al tientallen jaren tot de meest robuuste spelers in de Nederlandse scene (Gatecrash, Wolfert Brederode Trio en Yuri Honing Acoustic Quartet). Jarenlang toerde hij met de veelzijdige pianist en Rhodes-speler Jeroen van Vliet in Eric Vloeimans’ Gatecrash, waardoor beiden elkaar feilloos aanvoelen.

 

Tijdens de pandemie werkten Gulli en Jeroen samen aan hun meest recente EP Glow/Speck of Dust, met medewerking van geluidskunstenaar Michel Banabila. Op het recente festival Make It Jazz 2022 voegde de  Tilburgse trompettist Koen Smits (o.a. Mudita) zich bij het tweetal en een nieuw avontuurlijk trio was een feit.

De improvisaties van dit gloednieuwe trio zijn kleurrijke vignetten die de luisteraar meenemen op een mysterieuze reis door soundscapes en verrassende afslagen. Zowel beide jazzgiganten alsook het jonge trompettalent Smits vinden elkaar in hun gloedvolle, lyrische geluid en emotionele spel.

Trio Gulli Gudmundsson

Jeroen van Vliet – piano

Gulli Gudmundsson – contrabas

Koen Smits – trompet

 

Het trio The Bobs dankt zijn naam aan een compositie van initiatiefnemer Ewout Dercksen. De Arnhemse saxofonist wijdde één van zijn composities aan alle tenorsaxofonisten die Bob heten. Ga maar na: Bob Mintzer, Bob Reynolds, van onze eigen bodem Bob Rigter en natuurlijk Bob Webster (of toch niet).

Hoewel geboren in het oefenhok treedt de groep al vele jaren naar buiten met hun muzikale experimenten. Improvisaties en gecomponeerde muziek wordt op smaakvolle wijze verbonden door o.a. avontuurlijke en ijzersterke melodieën!

The Bobs

Ewout Dercksen – saxofoon

Taeke Stol – contrabas

Wim de Vries – drums

Datum

09 jan 2024
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.