Halve finale Dutch Jazz Competition

Halve finale Dutch Jazz Competition

De tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition is een eigentijds concours voor jonge, nieuwe en bijzondere Nederlandse jazzgroepen en heeft tot doel talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan het grote publiek, pers en de muziekindustrie. De competitie wordt georganiseerd in samenwerking met de NPS en North Sea Jazz en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Sena Performers, Prins Bernhard Cultuurfonds, de NTB en de media sponsoren VPRO, NTR en Sublime FM.

 

Talentvolle Nederlandse jazzgroepen (met een gemiddelde leefdtijd onder 30 jaar) kunnen zich tot 1 maart aanmelden voor de dertiende editie van dit concours.

De ingezonden muziek wordt “blindfolded” beoordeeld door een  vakjury van onder meer programmeurs en critici. Acht groepen worden geselecteerd voor de halve finales. Een andere vakjury selecteert daar vervolgens vier finalisten uit. Meedoen aan de Dutch Jazz Competition betekent kans maken op een uitgebreid pakket aan praktische prijzen, waaronder een geldprijs, programmaspots op relevante festivals en financiële ondersteuning bij het maken van een cd. Naast de award “Beste groep” dat een keuze is van de vakjury, wordt dit jaar opnieuw de “Publieksprijs” uitgedeeld.

 

Vorige winnaars werden onder meer gewonnen door Izaline Calister (2000), On the Line(2001), Agog(2002), het Castel/ van Damme Quartet(2010) en de laatste keer door Xavi Torres trio in 2016. Het Xavi Torres trio speelde voor Jazz In Arnhem in theater Het Hof op 4 april 2017.

 

De agenda voor 2018 is:

24 maart halve finale in theater Het Hof (mede georganiseerd door Jazz In Arnhem)

25 maart halve finale in Paradox, Tilburg

6 april finale in het Bimhuis, Amsterdam

 

Aanvang 20:00, zaal open vanaf 19:15.

 

Datum

24 mrt 2018
Verlopen!

Tijd

20:00 - 23:00

Kosten

7,5
Theater het Hof

Locatie

Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.