Frederik Köster / Die verwandlung

Frederik Köster / Die verwandlung

 

Frederik Köster (geb. 14.10.1977) studeerde muziekonderwijs in Detmold en in Keulen jazz trompet en jazz compositie/regeling. Frederik Köster is sinds 2007 docent voor trompet aan het Instituut voor muziek van de Universiteit in Osnabrück, en heeft vanaf 2010 een docentschap aan de Hogeschool voor muziek, theater en media in Hannover. De Keulse trompettist speelde met Phil Woods, Albert Mangelsdorff, Ack van Rooyen, Biréli Lagrène, Randy Brecker, Nils Wogram en vele anderen uit de jazzwereld. Frederik Köster ontving de prijs voor de beste solist in September 2006 bij the jazz Hoeilaart internationale wedstrijd in België. Het Frederik Köster Quartet kreeg op 14 februari 2009 De WDR prijs van € 10.000 voor improvisatie uitgereikt. In januari 2012 ontving Köster de Westfaalse jazzprijs en in 2017 ontving hij een prijs voor zijn album Echo. Onder zijn eigen naam heeft Köster tot nu toe 7 albums uitgebracht. Hij heeft ook gespeeld op het North Sea Jazz Festival.

 

Zijn nieuwste project is “Die Verwandlung”.

De laatste tijd ondergaat zijn stilistische bereik zelfs Arabische invloeden. Echter nog niemand had verwacht dat Köster en zijn “Verwandlung” een productie met een klassiek orkest zou presenteren. Het kwartet betreedt hiermee vanuit Keulen een terrein dat relatief zelden is onderzocht, zelfs niet in een internationaal context. Coherente samenvoeging van een jazz combo met klassiek geschoolde strijkers is ongeveer net zo eenvoudig als het maken van nieuwe gerechten met uitgebalanceerde smaken uit Franse en Aziatische keuken.

De band speelt in theaters met orkesten, maar ook als een kwartet op festivals en clubs in heel Europa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=1FDXKrUH_SY

https://www.youtube.com/watch?v=DLEqJ3UyGt4

 

Het kwartet bestaat uit:

Frederik Köster – trumpet, electronics, vocals

Sebastian Sternal – piano

Joscha Oetz – bass

Jonas Burgwinkel – drums

 

“Purisme is een vreemd woord voor Frederik Köster. Een van de grootste trompet ontdekkingen van de afgelopen tijd, die de beet van hard bop combineert met de energie van de fusion muziek…” (WDR)

Aanvang 20:30, zaal open vanaf 19:45 uur

 

Datum

04 dec 2018
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.