Jasper van ’t Hof trio met Paul Heller

Jasper van ’t Hof trio met Paul Heller

Jasper van ‘t Hof – Buma Boy Edgar Prijs Tour

De Buma Boy Edgar Prijs 2018, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, werd in december 2018 toegekend aan de pianist/toetsenist en componist Jasper van ’t Hof (Enschede, 1947). Jasper van ’t Hof verdient de prijs voor zijn imposante oeuvre, het resultaat van vijftig jaar professioneel musiceren. Zowel op piano als achter synthesizer en andersoortige keyboards heeft Van ’t Hof zich al decennialang als een genre-overstijgend instrumentalist en componist bewezen.
Jazz is altijd een ruim begrip gebleven voor Van ’t Hof die zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion heeft begeven en zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting laat vastpinnen. Zijn veelzijdigheid en lange staat van dienst is zo imposant dat de jury zich al bij het eerste beraad verbaasd afvroeg hoe het toch kan dat deze begenadigde toetsenvirtuoos de prijs nog niet eerder heeft gewonnen.
Voor een deel zal dat aan de nu eindelijk wel gelauwerde musicus zelf liggen. Jasper van ’t Hof is dan weliswaar zo Nederlands als Leidse kaas maar hij heeft zijn werkterrein al vroeg naar het buitenland verlegd. Vooral onze oosterburen herkenden in hem al snel een groot musicus met bovendien een zeldzaam sterke uitstraling op het podium. Zijn zogeheten X-Factor maakt nog altijd het verschil. Waar hij ook achter zijn klavier plaatsneemt, altijd lijkt er iets bijzonders te gaan gebeuren.

“Van ’t Hof heeft zich binnen alle stijlen van freebop tot jazzrock, free-jazz en fusion begeven en laat zich ook na vijftig jaar niet op een bepaalde richting vastpinnen.”
Stefan Lievestro is voor Jasper een brug naar het nieuwe Nederland. De nieuwe musici, de nieuwe muziek, nieuwe ontwikkeling en onbegrensde mogelijkheden. Grote kennis van zaken. Jamie Peet is de nieuwe buitengewoon interessante generatie aan drummers. Een genot, die heel veel inspiratie geeft. Met dit Trio wordt de basis van de BBE tour gevormd. Een concept waar Jasper ook de “elektriciteit “ in zet in de vorm van soundbanks/synthesizer/effects/computers/ en zo nog meer… een herbeleving van eind jaren 60/70-tiger jaren. Een pianist komt het beste tot zijn uiting in een trio en er wordt het uiterste van hem gevergd.

                        

Bij het concert in theater Het Hof is Paul Heller gastspeler op de saxofoon.

 

De in Keulen werkzame tenor saxofonist, componist en arrangeur Paul Heller (geboren 21 april 1971, Jülich) is lid van de internationaal gerenommeerde en twee-Grammy-winnende WDR Big band Cologne sinds 2005.
Paul Heller won als tiener drie eerste prijzen op “Jugend jazzed NRW” als drummer en in 1986 met de tenor saxofoon. Heller won tweemaal de eerste prijs op de internationale compositiewedstrijd van Monaco en de “culturele promotieprijs van de staat Noordrijn-Westfalen.”

De lijst van muzikanten waar Paul Heller mee heeft gewerkt in zijn carrière is groot. Onder andere in Kwartet, kwintet en Sextet casts. Met Johnny Griffin, Dusko Goykovich, Jimmy Cobb, Jasper van’t Hof, Volker kriegel, Eddie Gomez, Vinnie Colaiuta, Biréli Lagène, Bill Evans en met Zijn vrouw, de Award-winnende Nederlandse jazzzangeres, Fay Claassen.

 

 

Aanvang 20:30, zaal open vanaf 19:45 uur

 

Concert boeken

Ticket voor Jasper van 't Hof trio met Paul Heller € 17,50

Ticket voor Jasper van 't Hof trio met Paul Heller

Beschikbare Tickets: 98
The Ticket voor Jasper van 't Hof trio met Paul Heller ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

01 okt 2019

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

17,50

Meer informatie

Lees Meer
THEATER HET HOF

Locatie

THEATER HET HOF

Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
http://www.jazzinarnhem.nl
REGISTREREN