JazzFilmFestival ’23

JazzFilmFestival ’23

JazzFilmFestival: Drie dagen lang filmfestival in het teken van jazz in Oosterbeek, Wageningen en Arnhem.

Liefhebbers van film en jazz opgelet! Op 27, 28 en 29 oktober organiseren de filmtheaters en jazzpodia van Oosterbeek, Wageningen en Arnhem het JazzFilmFestival! Een festival dat geheel in het teken staat van jazz op het witte doek in combinatie met lezingen en concerten.  

Dat jazz muziek en film elkaar kunnen versterken weten we al sinds Miles Davis de muziek voor L’ascenseur pour l’échafaud al improviserende opnam. Hetzelfde geldt voor het tragische verhaal van saxofoonlegende Charlie Parker dat zo mooi in beeld is gebracht door Clint Eastwood in zijn meesterwerk Bird. Een aantal jaren geleden kon Oscar-winnaar Whiplash daaraan toegevoegd worden. Een film waarin Miles Teller de rol van een jonge conservatoriumstudent vertolkt die door ambitie en prestatiedruk op ramkoers ligt met bovenal zichzelf. Het is een kleine greep uit het programma dat de drie Gelderse filmtheaters presenteren eind oktober. 

Voor meer info over het JazzFilmFestival programma in Oosterbeek en Wageningen, ga naar jazzfilmfestival.nl!

Het programma in Arnhem start met de film Bird over de briljante jazzsaxofonist Charlie Parker, met een inleiding waarin ingegaan wordt op zijn ontwikkeling tot gearriveerd musicus. Daarna is er een live optreden van Ashorman, dat zichzelf een ‘uplifting jazz-fusion band’ noemt. Tussen het middagprogramma en het avondprogramma wordt (op reservering) een speciaal jazzdiner geserveerd in het restaurant van Focus. In de avond is er een voorstelling van de fantastische film Whiplash met aansluitend een zaalgesprek over het spanningsveld dat optreedt als jong talent wordt gedreven het uiterste uit zichzelf te halen.

– 13:15    inleiding op BIRD door Sipke Huismans
– 13:30 > BIRD (Clint Eastwood, VS 1988, 161 min + inleiding en pauze)
– Pauze om circa 14:45 (tot 15:05)
– Einde voorstelling om 16:30
– 16:45 optreden van Ashorman in zaal 2.
– 17:45 Jazzdiner
– 19:30  WHIPLASH  (Damien Chazelle, VS 2014, 106 min)

Tickets te bestellen via Focus Arnhem

Dagkaart voor Bird + concert & Whiplash = 27,50
Bird + concert = 22,50
Whiplash = 11,-

 

 

Datum

29 okt 2023
Verlopen!

Tijd

13:15 - 23:00

Kosten

TBA

Locatie

Focus Arnhem
Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.