Lucas Santana 5tet

Lucas Santana 5tet

Op 7 maart verwelkomen we één van de winnaars van de Keep an Eye Records! Samen met zijn kwintet zal de uit São Paulo afkomstige saxofonist Lucas Santana muziek ten gehore brengen van zijn laatste album Ambivalence (Zennez Records). Santana laat een eclectisch geluid horen: Swingende hard bop, moderne composities en tegelijkertijd zijn zijn Braziliaanse roots zijn nooit ver weg.

Lucas Santana bestormde de afgelopen jaren zowel de Nederlandse als de internationale jazzscene. Nog studerende aan het Conservatorium van Amsterdam werd zijn debuut ‘Reflections’ bekroond met de prestigieuze Downbeat Magazine Student Award 2021. Het album werd unaniem geprezen en de Spotify streaming cijfers liegen er niet om: De single ‘Trouble Maker’ werd alleen al 1,5 miljoen keer beluisterd. Het winnen van de Keep An Eye Records competitie stelde hem in staat zijn nieuwe album te maken: Ambivalence.

Over dit album zegt de saxofonist en componist het volgende:

“…Ambivalence is a state of having simultaneous conflicting reactions, beliefs, or feelings towards someone or something.” Bringing this concept of two opposite emotions coexisting and transforming this approach in musical expression was the biggest challenge on this album. The group explores the edges of loudness and softness, but also carries the delicacy of a simple lyrical melody.”

Bij het luisteren naar de muziek van dit energieke kwintet komt de rijke muzikaliteit naar voren die de musici op zowel elkaar als het publiek loslaten: Gepaard met virtuositeit en passie wordt op fantasierijke wijze het experiment opgezocht in de prachtige composities van Lucas Santana.

Lucas studeerde in 2021 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens zijn bachelor en masterstudie kreeg hij les van Jasper Blom, Simon Rigter, Ben van Gelder en Dick Oatts (US). Hij speelde o.a. mee bij de Dutch Concert Big Band, het Jazz Orchestra of Concertgebouw, Four Tops & Temptations, het Metropole Orkest, Millenium Jazz Orchestra, Peter Beets & Henk Meutgeerd New Jazz Orchestra en de New Cool Collective Big Band met Benjamim Herman. Ook was hij te horen als vaste saxofonist in de Matthijs Gaat Door band olv Sven Figee.

Luister hier naar het Lucas Santana 5tet in actie!

Lucas Santana 5tet Ambivalence Trailer

Lucas Santana 5tet

Lucas Santana – altsaxofoon
Davor Stehlik – gitaar
Timothy Banchet – piano
Tijs Klaassen – contrabas
Tim Hennekes – drums 

 

Uitverkocht!

Datum

07 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.