Masha Bijlsma Sextet feat. Tony Lakatos

Masha Bijlsma Sextet feat. Tony Lakatos

 

“…. de combinatie eigen teksten en eigenzinnige repertoirekeuze
maakt dat Masha een uniek jazz-en zangtalent is in de Nederlandse
jazzwereld. Een prachtig album vol intieme, intense songs. Luistermuziek van de eerste orde.” – Jacques Los [Draai om je oren]

Masha Bijlsma is op 6 september te horen met haar sextet bij Jazz in Arnhem!
Na het opnemen van haar CD Lopin (2003) werd het Masha Bijlsma Sextet geboren; een samenwerking tussen supervocaliste Bijlsma en de solisten Tony Lakatos en Bart van Lier. Uiteraard bijgestaan door een geoliede ritmische machine, het trio bestaande uit Ruud Ouwehand, Dries Bijlsma en Arnhems eigen Hans Kwakkernaat.

Masha Bijlsma is een gevestigde naam in de internationale jazzscene. Met name in Duitsland, Zwitserland, Belgie, Italië,
Griekenland en Zweden heeft zij naam verworven met diverse projecten en samenwerkingen door de jaren heen met o.a. Benny Bailey, Gary Thomas, Bob Malach en Tony Lakatos.

Bijlsma gooide hogen op met haar cd ‘For love of Abbey’ in 2010, bestaande uit indrukwekkende vertolkingen van de muziek van Abbey Lincoln. Haar optreden bij Jazz in Arnhem belooft zoals altijd verrassend te zijn: Voorzien van prachtige arrangementen van de hand van wijlen pianist Rob van den Broeck neemt Masha haar publiek mee op een altijd swingende ontdekkingsreis door haar eigenzinnige repertoire van bijzondere jazzstandards, eigen stukken en jazzy bewerkingen van popsongs van oa. Noa en Kate Bush.

Masha Bijlsma – zang
Tony Lakatos – saxofoons
Ilja Reijngoud – trombone
Hans Kwakkernaat – piano
Ruud Ouwehand – contrabas
Dries Bijlsma – drums

Datum

06 sep 2022
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.