Mete Erker Trio +1

Mete Erker Trio +1

Free Flow Music! Het eerste album van het Mete Erker Trio, getiteld ‘Celebration of Mediocrity’, is
geïnspireerd door diverse medium grooves uit de jazztraditie. Het tweede album werd enkele jaren later live opgenomen in Stella by Starlight in Arnhem. Op dit album verschoof het groepsgeluid naar een meer extroverte sound en manier van spelen.
Met het Trio + 1 zet Erker deze ontwikkeling verder door en gaat hij terug naar zijn allereerste inspiratiebron: de vrije expressionistische jazzmuziek uit de periode eind ’60 begin ’70. Dit doet hij met een gloednieuwe band, bestaande uit drie jonge, zeer eigengereide musici: pianist Floris Kappeyne, bassist Tijs Klaassen en drummer Wouter Kühne. Free Flow Music!

Luister hier naar het Mete Erker Trio + 1 live in Paradox:

Mete Erker 
Mete Erker is een saxofonist die muziek zeer persoonlijk benadert. Zijn spel wordt
gekenmerkt door een warme toon in combinatie met rauwe energie. Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku, en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scene, van het New Cool Collective tot Conny Janssen Danst. Daarnaast is hij mede drijvende kracht achter het Artvark Saxophone Quartet, het Mete Erker Trio+1 en het duo Mete Erker & Jeroen van Vliet In de grote verscheidenheid aan projecten waar Mete Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek. Met het duo en trio treedt hij als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen, open en direct, vers van de lever.

Mete Erker Trio +1

Mete Erker – tenorsax
Floris Kappeyne – piano
Tijs Klaassen – contrabas
Wouter Kühne – drums

foto door Jitske Schols

Reserveren

Ticket voor Mete Erker Trio +1
Available Tickets: 76
Het "Ticket voor Mete Erker Trio +1" ticket is uitverkocht. Je kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Datum

02 apr 2024

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.