Nueva Manteca

Nueva Manteca

Nueva Manteca brengt in maart 2022 haar dertiende album uit. Het is genaamd ART en is zowel een eerbetoon aan de legendarische groep Art Blakey & The Messengers als een ode aan de oprichter van de groep, Jan Laurens Hartong.

Om met de wijze woorden van Art Blakey te spreken: “JAZZ HAS TO BE DANCEABLE AND IT MUST HAVE THE BLUES”. Precies in die geest ontstond Nueva Manteca’s album ART. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van Art Blakey & The Jazz Messengers vanuit een latin
perspectief. Overbekende originals als Blues March en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

”De Latin uitvoeringen van Nueva Manteca laten er geen misverstand over bestaan dat Van den Dungen er glansrijk in geslaagd is om de band zoals vroeger retestrak te laten spelen en te laten swingen. De jubelende trompettist Chucky uit Venezuela doet de beste dagen van Blakey herleven. Het Latin-ritme met de onmisbare Nils Fischer vormt de basis van deze band en Marc Bischoff – alsof hij in Cuba is geboren – doet zelfs Hartong even vergeten. Ben van den Dungen leidt onnadrukkelijk maar met vaste hand de groep naar grote hoogte en soleert net iets vrijer dan de rest feestelijk boven de akkoorden uit. ‘Art’ is hiermee een prachtig opgenomen album geworden waarmee zowel Jan Laurens Hartong als Art Blakey uitermate tevreden zou zijn geweest.” – [JazzFlits, Tom Beetz]

Door de jaren heen trad Nueva Manteca op bij prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s(San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo. De band had vele beroemde gastmusici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo,Orestes Vilató, Luis Conte.

Nueva Manteca

Oscar Cordero – trompet
Ben van den Dungen – saxofoon
Marc Bisschof – piano
Samuel Ruiz – contrabas
Enrique Firpi – drums
Nils Fischer – percussie

Datum

06 dec 2022
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.