Rembrandt Frerichs Trio

Rembrandt Frerichs Trio

(update 18 november)

De corona-maatregelen zijn weer een versoepeld: de theaters mogen weer open! Het concert van het Rembrandt Frerichs Trio op 1 december gaat dus gewoon door, voor een publiek van 30 personen.

 Het concert is inmiddels uitverkocht.

Rembrandt Frerichs

Rembrandt Frerichs is een Nederlandse jazzpianist. Hij studeerde cum laude af aan het koninklijk conservatorium in Den Haag en als student kreeg hij al een beurs voor het conservatorium in New York.
Op 22 jarige leeftijd debuteerde hij al op het North Sea Jazz. Hij werkte samen met onder meer saxofonist Michael Brecker, die over hem zei: “This guy sounds great”. Rembrandt speelt in diverse eigen ensembles, zoals het Rembrandt Frerichs Trio en Levantasy. In zijn spel laat hij zich naast de Amerikaanse jazztraditie ook beïnvloeden door Arabische muziekstijlen en de filosofie.
Frerichs is hoofdvakdocent jazzpiano aan het conservatorium van Tilburg en werkt als gastdocent aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ook is hij artistiek leider van enkele culturele podia, zoals het Rabo Jazz Festival (Oud-Beijerland), de Waterfront Jazz Club (Almere) en de Regentenkamer (Den Haag).
Zijn debuut-cd, Self Portrait (2007), werd genomineerd voor een Edison Award en was “Album van de week” op London Jazz Radio.

Line up:

Rembrandt Frerichs: piano
Tony Overwater: bas
Vinsent Planjer: drums.

Graffiti Jazz

Frerichs gaat voor zijn 14e album “Graffiti Jazz” terug naar zijn Rotterdamse graffiti roots. Als ex-graffiti artist -met zelfs een kort verleden bij Buro Halt -is werken met spuitbussen geen onbekend terrein voor Rembrandt
“Graffiti Jazz” markeert een nieuwe stap in de voortdurende ontwikkeling van het Rembrandt Frerichs Trio, dat (opgericht in 2016) al bijna 14 jaar op de internationale podia een graag geziene act is.
Met het album Graffiti Jazz geeft Rembrandt de opwinding en euforie van het illegaal graffiti spuiten muzikaal klank, vorm en ritme. Geïmproviseerde jazz klinkt als een gespoten graffitistuk.
”Graffiti Jazz” markeert een nieuwe stap in de voortdurende ontwikkeling van het Rembrandt Frerichs Trio. Het trio staat internationaal bekend om een brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de jazz van nu een nieuwe richting geven. Zo gaven ze o.a. concerten met Paolo Fresu en Norma Winstone. Een recent hoogtepunt was het dubbel concert met Chick Corea in de legendarische jazzclub Ronnie Scott’s in Londen.
Graffiti Jazz telt negen composities, acht nieuwe van de hand van Rembrandt Frerichs plus de bekende hit 50Ways “to Leave Your Lover” van Paul Simon.

Recensie van Amanda Kuyper (NRC Cultuurgids)

“Als een muzikale windvaan kan pianist Rembrandt Frerichs van richting veranderen. Er is zijn ver reikende passie voor de poëzie van Arabische muziek. Er zijn klassieke uitdiepingen die zijn basis als pianist verstevigen. En er is jazz met zijn trio (bassist Tony Overwater en drummer Vinsent Planjer), waarin al die elementen terugkomen.
Voor “Graffiti Jazz” is het trio geïnspireerd door straatkunst; de kleuren, de spanning van snel geplaatste graffiti. Dat is direct terug te horen in de gespierde moderne opening “binnen zonder kloppen”. Of een stuk als “Skoeba” met sterk ritmische loopjes. In de constructie van gangbare jazzritmiek, Frerichs is een ritmisch denker die graag goochelt met maatsoorten, wordt het spannender. Ruwer – meer “street” zo je wilt. Zeker als Planjer rijk gaat decoreren.
Het tweetal zachtmoedige ballades valt er wat buiten. De interpretatie van Paul Simons “50 Ways to leave your lover” zit dan weer vol spanning in harmonische kronkels.”

 

 

Concertbezoek en Covid-19

 

 

 

 

 

 

 

Datum

01 dec 2020
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 19,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.