Teun Creemers’ Naamu

Teun Creemers’ Naamu

Naamu is het nieuwe project van basgitarist Teun Creemers waarvan in 2023 een nieuw album zal worden uitgebracht. Voor dit album combineerde Teun zijn ervaringen opgedaan in de West-Afrikaanse muziek met zijn passie voor de gitaristische benadering van de basgitaar. Het resultaat is een uitdagend repertoire met een verfrissende combinatie van traditioneel West-Afrikaanse klanken en hedendaagse jazz.

De live band bestaat uit een grote ritmesectie van percussionisten en drums, een drie-koppige blazerssectie met saxofoons en basklarinet, en een sectie snaarinstrumenten met de traditionele Malinese kamele n’goni, gitaar en de basgitaar. De combinatie van deze musici en instrumenten leidt tot een mix van rauwe aardse klanken, speelse melodieën en een constante aanwezigheid van Afrikaanse ritmiek.

In 2023 zal het gelijknamige album “Naamu” bij de labels Zennez Records en One World Records worden uitgebracht. Dit album werd opgenomen en geproduceerd in de Galloway Studio in Nijmegen. Tegelijkertijd zijn in studio’s in Bamako, Parijs en Boston verschillende gastmusici uit Mali, Burkina Faso en Guinea opgenomen waaronder Harouna Samake (kamele n’goni), Mamadou Diabate (balafon) en Kankou Kouyaté (zang).

 

Teun Creemers – Basgitaar en composities
Teis Semey – Gitaar
Mete Erker – Tenorsaxofoon en basklarinet
Miguel Boelens – Alt- en tenorsaxofoon
Lauriane Ghils – Kamele n’goni, donso n’goni, balafon en percussie
Fantison Araby O’Bryan – Mandinka percussie
Yariv Vroom – Percussie
Yoran Vroom – Drums

Uitverkocht!

Datum

07 feb 2023
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.