THUISBASIS

Huis van Puck
Kazerneplein 6-2,
6822 ET Arnhem

Teus Nobel Liberty Group

Teus Nobel Liberty Group

De Liberty Group van Teus Nobel komt op 5 oktober terug naar Arnhem met een nieuw album: Pleasure is the Measure. ‘’Een van de fijnste belevingen die een jazzliefhebber zich kan wensen.’’ Zo beschreef een 5-sterren recensie in de Volkskrant het concert van de Teus Nobel Liberty Group in het Amsterdamse Bimhuis, voorjaar 2019. En met recht: de formatie tourde sindsdien met veel publieke belangstelling langs zo’n 20 festivals en podia in Nederland en België, waaronder het North Sea Jazz Festival, Bimhuis, Paradox en TivoliVredenburg. De creatiedrang van dit kwartet, door Teus zelf bestempeld als ‘mijn beste bandje ooit’, is nog lang niet gestild.

Teus Nobel

Dat Nobel een veelzijdig trompettist is met een internationale staat van dienst mag duidelijk zijn. Al jaren is hij een gevestigde naam in de (inter)nationale jazzscene. Zijn soloalbums ontvingen vele jubelende recensies in binnen- en buitenland. Ook zijn samenwerkingen met o.a. Frank McComb (US), Jef Neve (B), Jazzorchestra of the Concertgebouw en Ntjam Rosie springen in het oog. Concerten in meer dan 20 landen, verdeeld over alle 6 werelddelen, tonen het grote bereik aan van zijn muziek. Voor zijn album Saudade(2019) ontving hij een Edison Juryprijs. Tevens was hij tussen 2010 en 2019 de trompet solist bij het orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Het belooft een prachtige veelzijdige avond te worden. Het repertoire is afkomstig van de bandleden zelf, met Nobel en toetsenist Van Popta als componisten. Dit repertoire is ten opzichte van hun succesalbum Journey Of Man een stuk lyrischer en verhalender te noemen, alhoewel een stevige groove natuurlijk niet mag ontbreken. De boodschap van het kwartet is duidelijk: vooral het plezier staat voorop. Pleasure is the measure!

Bezetting:

Teus Nobel – trumpet, bugel
Alexander van Popta – piano
Jeroen Vierdag – bas
Tuur Moens – drums

Dit is het album dat zijn doorbraak onderstreept.’ – NRC

‘Geraffineerde en ingenieus geconstrueerde stukken. De toekomst van de jazz is opgestaan.’ – Jazzism

Datum

05 okt 2021
Verlopen

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

€ 17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Steun ons

Help ons concerten te blijven organiseren. Steun ons voor € 65,- of € 130,- per jaar en krijg daarmee € 7,50 korting op de toegangsprijs!*

Word Vriend

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Stichting Jazz in Arnhem? Meld je aan om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Nieuwsbrief