Teus Nobel Liberty Group

Teus Nobel Liberty Group

We zijn ontzettend blij Teus Nobel en zijn Liberty Group weer naar Arnhem te kunnen halen: In oktober 2022 speelden zij voor een uitverkochte zaal bij Jazz in Arnhem met werk van het album Pleasure is the Measure.

Teus Nobel is een van de kopstukken uit de Nederlandse jazzscene. Naast 7 albums onder eigen naam, werkte hij samen met o.a. Jazz Orchestra of the Concertgebouw, Jef Neve, Cor Bakker, Frank McComb en Ntjam Rosie. Hij speelde concerten in meer dan 20 landen, verdeeld over alle werelddelen en verscheen in talloze tv- en radio programma’s in binnen- en buitenland.

Na de release van hun studioalbum Journey Of Man in 2019 speelde jazztrompettist en Edison-winnaar Teus Nobel een twintigtal concerten met deze jazzformatie, de Liberty Group. Het zorgde voor een dermate ingespeelde formatie dat de Volkskrant na een concert in het Amsterdamse Bimhuis zelfs repte over ‘een van de fijnste belevingen die een liefhebber van live jazz zich maar kan wensen’ (5-sterren). De formatie begon te schrijven aan nieuw repertoire en nam in juni 2021 een album op voor live publiek: Pleasure Is The Measure.

‘Misschien wel het beste trompetalbum ooit gemaakt in de Nederlandse jazzgeschiedenis’, aldus Jazzenzo.

 

Begin 2023 bracht deze formatie album #3 uit: Human First. Ontstaan vanuit een compositieopdracht namens VNJJ geeft Teus Nobel op Human First een muzikale beschouwing op zijn identiteitscrisis tijdens de allereerste Covid-19 lockdown.

Je zult tijdens dit concert ook alvast een inkijkje krijgen in het repertoire van een nieuw album dat in de maak is: Running. Dit album zal het 10e album uit de loopbaan van Nobel worden en beloofd een vooral op groove gebaseerd album te worden.

Teus Nobel is one of those once-in-a-generation guys that bring it ALL to the table. – Christian Scott (US)

Teus Nobel – trumpet, flugelhorn
Alexander van Popta – piano
Jeroen Vierdag – bas
Tuur Moens – drums

Datum

06 feb 2024
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.