Thomas Pol Quartet feat. John Engels

Thomas Pol Quartet feat. John Engels

Thomas Pol laat zich als bassist niet in één stijl vangen: Hij beweegt zich vrij tussen klassiek en jazz in zijn samenwerkingen met o.a. Pynarello, Kika Sprangers en als vaste bassist van het Benjamin Herman Trio. Speciaal in Arnhem brengt hij de Nederlandse jazzlegende John Engels op drums mee om het seizoen feestelijk te openen.

Als bassist gooide Thomas Pol al hoge ogen op in de internationale jazzscene met zijn debuutalbum In America (2016). Het album was een muzikale viering van zijn 2-jarige masterstudie aan de gerenommeerde University of New Orleans, mogelijk gemaakt door de toekenning van Fulbright, Prins Bernhard Cultuurfonds, Van den Ende foundation en UNO distinguished musical scholarship.

Ondanks zijn jonge leeftijd is de lijst van musici met wie hij samengewerkt heeft niet de minste: Onder andere met Ellis Marsalis, Benjamin Herman, Herlin Riley, John Engels, Ack van Rooyen, Randy Brecker, Steve Masakowski, Caro Emerald, Harmen Fraanje, Gregory Porter, Johnny Vidacovich, Peter Beets, Wouter Hamel, Nicholas Payton en Peter Bernstein deelde hij al het podium.

Thomas Pol Quartet

Thomas Pol – contrabas
John Engels – drums
Ian Cleaver – trompet
Timothy Banchet – piano

Datum

05 sep 2023
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.