Pierre Courbois 3GEN3 met Jasper van ’t Hof

Pierre Courbois 3GEN3 met Jasper van ’t Hof

Pierre Courbois 81 + Tour

23 april 2021 werd jazzlegende Pierre Courbois 81 en om dit te vieren heeft hij een avondvullend programma  samengesteld voor zijn 81+ Tour. Het belooft een bijzondere avond te worden: Een totaalprogramma met voor de pauze een solo concert opgevolgd door een duo met nog zo’n legende: toetsenist Jasper van ‘t Hof. Na de pauze presenteert hij zijn nieuwste trio 3GEN3 waarin drie generaties bij elkaar komen: Pierre Courbois (drums, geb. 1940), Wiro Mahieu (bas, geb. 1964) en Jesse Schilderink (sax, geb. 1995). Als klap op de vuurpijl schuift Jasper van ‘t Hof bij het trio aan.

Jazzdrummer, componist en bandleider Pierre Courbois is sinds jaar en dag een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz, met zowel nationale als internationale erkenning. Courbois behoort tot de grondleggers van de Nederlandse en Europese jazz. Hij heeft samengewerkt met tal van toonaangevende musici waaronder Willem Breuker, Eric Dolphy, Ben Webster, Peter Brötzmann, Joachim Kühn, Jasper van ‘t Hof, Jeanne Lee, Gunter Hampel, Jan Akkerman, Bud Powell, Jean-Luc Ponty, Don Byas, Stan Getz, Mal Waldron, Polo de Haas en Gary Peacock. In 2008 won hij de Buma Boy Edgar prijs, de belangrijkste jazzprijs in Nederland.

Inmiddels staat Pierre Courbois al meer dan 60 jaar op de planken. Zijn 81e verjaardag vormde een goede reden om een nieuw ensemble samen te stellen. Vanaf oktober 2021 zal hij op tournee gaan met het nieuwe trio 3GEN3.
Jazz in Arnhem is natuurlijk bijzonder vereerd dat Courbois’ concert in Arnhem op 3 mei 2022 een extra bijzonder optreden zal zijn binnen de tour dankzij de combinatie met Jasper van ‘t Hof. Een unieke kans om deze musici samen te zien spelen! Meer weten over Pierre Courbois? Bekijk het interview op Jazzhelden.nl.

Wiro Mahieu  is al meer dan 30 jaar een veel gevraagde bassist, hij Kreeg o.a. lessen van Ray Brown, Eddy Gomez en Miroslav Vitous. Hij is te horen op meer dan 35 cd’s waaronder ook zijn eigen “Low Motion Trio”. Werkte met Charlie Mariano, Kenny Wheeler, Thomas Chapin, Benny Mauphin, Bob Mallach, (drummer) Tony Levin, Tony Lakatos, Ack van Rooyen, Paul van Kemenade en Rob van den Broeck.

Jesse Schilderink: is een rijzende ster in het Nederlandse jazzlandschap. Hij is hoofdzakelijk actief in de scene van instrumentale en geïmproviseerde muziek. In 2019 studeerde hij met een 9,5 af aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Ook studeerde hij een deel van zijn bachelorstudie aan het NTNU conservatorium in Trondheim (Noorwegen). Gedurende zijn studie volgde Jesse lessen bij onder meer Ben van den Dungen, Dick de Graaf, Eirik Hegdal en Mette Rasmussen.
Sindsdien is het snel gegaan en is hij een veel gevraagde saxofonist Als saxofonist in zeer uiteenlopende acts, waaronder De Raad van Toezicht, Ezthetic, Alessandro Fongaro’s Pietre, Peter Somuah Group, Spunk! en Son Bent Braam.

Jasper van ’t Hof

Jasper van ‘t Hof (1947) is pianist en componist. Hij geniet bekendheid als virtuoos toetsenist en is een van de meest actieve jazzmusici van Europa. Zijn nieuwsgierigheid maakt hem tot toonaangevend vernieuwer in de Europese jazzscene, op (elektrische) piano, synthesizer en ook kerkorgel. Hij beperkt zich niet tot één stroming, maar speelt bebop, freejazz, groove jazz, jazzrock, fusion, pop en wereldmuziek. Meermaals werd hij door internationale jazztijdschriften uitgeroepen tot beste jazzpianist van Europa. Hij schreef meer dan 500 composities en bracht bijna 80 cd’s uit. In 2018 ontving hij de Buma Boy Edgar Prijs.

Datum

03 mei 2022
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.