Wolfert Brederode Ruins & Remains (met het Matangi Quartet)

Wolfert Brederode Ruins & Remains (met het Matangi Quartet)

Ruins & Remains is het nieuwste project van Wolfert Brederode, in samenwerking met drummer Joost Lijbaart en het Matangi Quartet. Het is een muzikale- en persoonlijke contemplatie over de destructieve kant van mens- en natuur, maar ook een ode aan haar kwetsbaarheid- en veerkracht, die nu, na een pandemie van ongekende omvang te hebben doorstaan​​, een nog actueler thema blijkt te zijn. Wolfert: ‘Ruins & Remains is een ‘evoluerende’ suite: met terugkerende leitmotieven, tonale centra, harmonische progressies, maar met de vrijheid voor ons om delen toe te voegen of weg te laten, ze uit te rekken of in te korten of ze te juist verbinden door middel van vrije improvisaties. Het stelt ons dus in staat om de muziek te laten ademen- en transformeren zonder de essentie uit het oog te verliezen.’

Naast hun eigen projecten, zoals ‘Under the Surface’ en het Wolfert Brederode Trio, werkten Joost en Wolfert de afgelopen vijftien jaar in verschillende ensembles samen en vormen ze ook een duo. Hun album ‘One’ (Jazz in Motion Records) werd unaniem geprezen door de pers.

Het Matangi Quartet is al meer dan twee decennia een van de meest toonaangevende strijkkwartetten in het Nederlandse muziekleven, projecten- en samenwerkingen lopen uiteen van klassiek repertoire tot samenwerkingen op jazz- en pop gebied. Alle musici van Ruins & Remains hebben al eerder hun krachten gebundeld in verschillende concert-, dans-, theater- en televisieproducties. Voor Matangi’s album ‘Jazzics’ componeerde Wolfert ook het spirituele- en melancholische werk ‘Shadowchild’.

Met Ruins & Remains gaat een lang gekoesterde wens in vervulling om samen een eigenzinnig muzikaal universum te presenteren in een enigmatisch concert-programma.

Afgelopen Augustus is de muziek opgenomen in de Sendesaal in Bremen met producer Manfred Eicher, en het album wordt Wolferts vierde als leider op befaamde label ECM Records.

De Ruins and Remains tour is mede mogelijk gemaakt door het Kersjes Fonds.

Wolfert Brederode – piano
Joost Lijbaart – drums, percussie

met het Matangi Quartet

Maria-Paula Majoor – viool
Daniel Torrico – viool
Karsten Kleier – altviool
Arno van der Vuurst – cello

Datum

01 nov 2022
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

20,00

Locatie

Huis van Puck
Kazerneplein 6, 6822 ET Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.