THUISBASIS

Huis van Puck
Kazerneplein 6-2,
6822 ET Arnhem

Ben van den Dungen Quartet

Ben van den Dungen Quartet

TRIBUTE TO JOHN COLTRANE MET BEN VAN DEN DUNGEN

Ben van den Dungen studeerde in 1988 cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie kreeg hij een beurs voor een post-conservatoire studie in New York, Cuba en Colombia. Vanaf 2000 studeerde Ben een aantal jaren klassieke Indiase muziek bij Dhanashree Pandit Rai.
Hij heeft in 1985 de NOS Meervaart jazzprijs gewonnen en in 1987 de Nicolai Award ontvangen.
Ben van den Dungen geeft les aan conservatoria, geeft masterclasses en clinnics en organiseert het Internationaal jazz Summer schools in Zuid-Korea.
Daarnaast is hij componist en arrangeur.

Concertpraktijk
Al vanaf 1982 treedt van den Dungen op als professioneel musicus en heeft een groot aantal concerten in veel landen gegeven. In 1983 voegde hij zich bij de Latin Jazz groep Nueva Manteca waar hij 11 albums mee heeft opgenomen en verschillende tournees heeft gehad in o.a. Amerika en Canada.
Met Jarmo Hoogendijk richtte hij het Van den Dungen/Hoogendijk quintet op en het Brand New Orleans. Daarmee toerde Ben door heel Europa. Vanaf 1996 speelde hij in de Louis Van Dijk Superband.

BEN VAN DEN DUNGEN QUARTET
In het najaar van 2013 kwam van deze groep het eerste album Ciao City uit. Het tweede album verscheen in oktober 2014. Dit album was in mei 2014 live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Trouw: ‘Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt’. In 2016/2017 tourde Ben met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters, in 2018 door Zuid Amerika, Korea en Polen en in 2019 bracht Ben een nieuw album uit genaamd 2Sessions.

Line up
Ben van den Dungen – saxen
Miguel Rodriguez – piano
Marius Beets– bas
Gijs Dijkhuizen – drums

Tribute to John Coltrane

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek.

John Coltrane ook wel bekend als ‘Trane’ geldt als een van de meest invloedrijke tenor saxofonisten aller tijden. Trane werd bekent tijdens zijn periode bij Miles Davis en nam met deze groep de ‘million bestseller’ Kind of Blue op. Zijn eerste soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren vanaf de release van de opnames al een klassieker.

In de jaren zestig formeerde Trane zijn nieuwe kwartet en sloeg een nieuwe muzikale weg in.
Dit kwartet veranderde de jazzmuziek van de jaren zestig onmiddellijk. De modale jazz was geboren met beroemde albums Impressions en Love Supreme.

Datum

07 jan 2020
Verlopen

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

€ 17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Steun ons

Help ons concerten te blijven organiseren. Steun ons voor € 65,- of € 130,- per jaar en krijg daarmee € 7,50 korting op de toegangsprijs!*

Word Vriend

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Stichting Jazz in Arnhem? Meld je aan om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Nieuwsbrief