Corrie van Binsbergen PLaystation

Corrie van Binsbergen PLaystation

 

CORRIE VAN BINSBERGEN PLAYSTATION
Gitariste, componiste Corrie Van Binsbergen kreeg bekendheid met haar band Corrie en de Brokken. Ze is artistiek & zakelijk leider van Stichting Brokken, waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert, zoals Corrie en de Grote Brokken, een samenwerkingsverband van kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en de serie Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, met onder meer Remco Campert, Kees van Kooten en Toon Tellegen.
Met verschillende formaties speelde ze op diverse nationale en internationale jazzfestivals, in Duitsland, België, Frankrijk, Griekenland, Italië, Mali, Burkina Faso, Rusland, Verenigde Staten, Marokko, Litouwen, Estland, Brazilië, India en China.
In 1999 ontving Van Binsbergen de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs (jazz) en in 2012 werd ze genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION heeft Corrie van Binsbergen de draad van haar eerdere instrumentale bands zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen (kwartet met Anton Goudsmit) weer opgepakt. De gitariste heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke superband samengesteld, waarmee ze gelijk een zeer succesvol eerste seizoen had, met onder meer een optreden op North Sea. Hun eerste CD ‚Live werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2016.

Vorig jaar kwam hun tweede album uit: Tales Without Words. Een conceptalbum met composities die Van Binsbergen componeerde voor haar literaire concerten en bewerkte voor de band. Ook met dit album gooide ze hoge ogen.
Voorjaar 2018 componeerde Van Binsbergen in opdracht van de Gemeente Amsterdam een speciale suite voor de band voor de viering van Westergasfabriek 15-jaar.

line up:

METE ERKER tenorsax, basklarinet
MIGUEL BOELENS altsax, sopraansax
MORRIS KLIPHUIS hoorn, trompet
JOOST BUIS trombone, lapsteel
ALBERT VAN VEENENDAAL prepared piano
CORRIE VAN BINSBERGEN gitaar
DION NIJLAND bas
YONGA SUN drums

Aanvang 20:30, zaal open vanaf 19:45 uur

 

Datum

25 sep 2018
Verlopen!

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.