Double Bill Concert

Double Bill Concert

Double Bill Concert.

Duo Klaus Flenter gitaar & Henk Haverhoek contrabas
Duo Angelo Verploegen trompet & Jasper van Hulten drums

Bassist Henk Haverhoek en gitarist Klaus Flenter zijn muzikale vrienden van het eerste uur. Beide stonden aan de wieg van de ontwikkeling van de jazzmuziek in Nederland en daarbuiten. Niet alleen als musicus maar ook als pedagoog op conservatoria van Rotterdam en ArtEZ Arnhem. Programmeur Guus Tangelder heeft, ingegeven door een uniek duo-concert in 2003 door Henk Haverhoek en Lee Konitz in de concertzaal van ArtEZ, beide heren bereid gevonden dit muzikale avontuur aan te gaan. Met het eveneens unieke duo Flenter/Haverhoek staat een kapitaal aan muzikale ervaringen en kennis op het podium van Jazz in Arnhem in theater het Hof!

Klaus Flenter

Klaus Flenter begon zijn professionele carrière met het geven van concerten voor het Amerikaanse leger in Frankrijk samen me musici als Rob Langereis, Rob Franken en Vince Falcone (de latere muzikaal director van Frank Sinatra. Terug in Nederland speelde hij in diverse modern Jazz groepen met ondermeer Gijs Hendriks, Rob Madna en Lex Cohen. In 1978 werd hij benoemd tot hoofdvakdocent aan het conservatorium in Rotterdam. Hij speelde samen met bassist Henk Haverhoek in bezettingen met Rob van Kreefeld, John Engels en Don Friedman.

Henk Haverhoek

Henk Haverhoek is een contrabassist die bekend is geworden door het begeleiden van Amerikaanse jazzmusici zoals Ben Webster, Dexter Gordon en Johnny Griffin. Tevens was hij bassist van jazzpianiste Pia Beck. Henk was 30 jaar verbonden aan het conservatorium van Arnhem (ArtEZ) waar hij veel bassisten heeft opgeleid. Hij speelt al 20 jaar in de Guus Tangelder Bigband.

Angelo Verploegen & Jasper van Hulten play The Duke Book
Just Listen Records JL 019

In de volstrekt unieke bezetting van flugelhorn en slagwerk verkennen Angelo Verploegen en Jasper van Hulten het repertoire van Duke Ellington. Met alleen melodie en ritme weten deze door de wol geverfde musici op een spannende manier een zeer veelzijdig beeld te schetsen van bekendere en minder bekende stukken van Duke Ellington en zijn rechterhand Billy Strayhorn. Verploegen en van Hulten gaan met elkaar in een muzikale dialoog in zowel strak gearrangeerde als vrije vorm. De hits van weleer zoals Take The A Train, Caravan, Satin Doll komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook het wat onbekendere Smada en Blues In Blueprint.

Angelo Verploegen

Trompettist/flugelhornspeler Angelo Verploegen kreeg vooral bekendheid met zijn sextet The Houdini’s waarmee hij jarenlang de wereld over reisde een meer dan een dozijn Cd’s opnam. Naast zijn huidige lespraktijk is hij veel te horen in kleine bezettingen met o.a. Paul van Kemenade, Ed Verhoeff, Izaline Calister, Tony Overwater en in orkesten als het Metropole Orkest en Jazz Orchestra of the Concertgebouw.

Jasper van Hulten

Jasper van Hulten geldt als een zeer veelzijdige en creatieve slagwerker. Zo maakte hij al vroeg in zijn carrière internationaal furore met zanger Wouter Hamel, maar ook met Eric Vloeimans’ Gatecrash. Van Hulten speelt met Nederlands enige ECM-artiest Wolfert Brederode en heeft net cd-opnames met de Portugese zanger Maria Mendes afgerond. Momenteel tourt hij met Vloeimans en Calefax met de bewerking van de opera Dido & Aeneazz.
The Duke Book is inmiddels het derde samenwerkingsverband van Verploegen & van Hulten. Eerder hebben ze intensief samengewerkt in Verploegen’s Executive Lounge (EWM Music) met Jeroen van Vliet en Eric van der Westen en met The Ballad Album (Challenge Records) met Marc van Roon en Guus Bakker.

Na deze twee Duo-concerten voegen de vier heren zich samen tot een eenmalig en uniek kwartet waarmee dit Double Bill concert op spectaculaire wijze wordt afgesloten.

 

 

 

Concert boeken

Ticket voor Double Bill Concert € 17,50
Beschikbare Tickets: 67
The Ticket voor Double Bill Concert ticket is sold out. You can try another ticket or another date.

Datum

04 feb 2020

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 17,50

Meer informatie

Lees Meer
THEATER HET HOF

Locatie

THEATER HET HOF

Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
http://www.jazzinarnhem.nl
REGISTREREN