THUISBASIS

Huis van Puck
Kazerneplein 6-2,
6822 ET Arnhem

Hein de Jong Group

Hein de Jong Group

Vriendenconcert tijdens de vriendenbijeenkomst op 21 september 2021.

Zoals zo velen is vibrafonist Hein de Jong thuis in het begin van de Coronapandemie.
Tijdens de lockdown ontstond het idee om een langgekoesterde wens uit te laten komen. De Jong had al een album gemaakt met een ode aan het Modern Jazz Quartet en op een nieuw album zou Horace Silver de hoofdrol spelen.
Het album “Horace” komt in 2021 uit.

Hein de Jong heeft klassieke percussie gestudeerd aan het conservatorium van Arnhem. Na een masterclass van de Amerikaanse vibrafonist David Friedman besluit hij zich volledig te wijden aan de vibrafoon. Na zijn studie in Arnhem en Hilversum gaat hij naar New York. Van Dave Samuels leert Hein de echte kneepjes van het vak. Zijn grootste inspiratie echter haalt hij uit het spel van Gary Burton en Milt Jackson. Dit is duidelijk hoorbaar in het swingende en bluesy spel, waarin de melodie altijd voorrang heeft.

Deze kwaliteiten blijven niet lang onopgemerkt. In 1989 wint hij de solistenprijs voor zijn optreden tijdens het Warschau Jazz festival. Al reizende door Europa heeft hij aan verschillende projecten meegedaan. Twee albums zijn onder zijn naam verschenen: Get it, Got it, Good! en Tribute tot he Modern Jazz Quartet.

Binnenkort kan aan dat rijtje het album “Horace” toegevoegd worden. Dit album staat uit eigen werk en composities van Horace Silver. Hein de Jong is ook actief als slagwerkdocent en is auteur van enkele methodes voor vibrafoon.

Het album “Horace”, opgenomen op anderhalve meter, is een samenwerking van vader en zoon. Jetse de Jong spelt mee op de piano. Jetse heeft ook een aantal eigen composities aangeleverd in de geest van Horace Silver.
Het kwartet wordt aangevuld met Tim Hennekes op drums en William Barrett op contrabas.

Dit concert is gratis toegankelijk voor vrienden en medewerkers van Jazz in Arnhem!

Ook als niet vriend kunt u dit concert bijwonen, de toegang bedraagt dan € 15,00

Omdat er dan niet gereserveerd kan worden, verzoeken wij een e-mail te zenden aan: info@jazzinarnhem.nl

Datum

21 sep 2021
Verlopen

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

€ 15,00

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Steun ons

Help ons concerten te blijven organiseren. Steun ons voor € 65,- of € 130,- per jaar en krijg daarmee € 7,50 korting op de toegangsprijs!*

Word Vriend

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Stichting Jazz in Arnhem? Meld je aan om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Nieuwsbrief