Los Hermanos Martinez y Morelo

Los Hermanos Martinez y Morelo

Los Hermanos Martinez y Morelo

Een ode aan het leven, aan vrijheid en aan Cádiz
Flamencojazz trio in een unieke bezetting

DIT CONCERT IS UITVERKOCHT

Volgend concert: Jasper Blom Quartet (27-10-2020):

Koop Ticket(s)

 

“De cal y canto y arena” “Van krijt en zang en zand” Camarón de la Isla uit Alegrías de Cádiz

Los Hermanos Martínez y Morelo is het nieuwe trio rondom gitarist Eric Vaarzon Morel en de saxofonisten Juan Martínez en Miguel Martínez. Eric Vaarzon Morel geldt als de Nederlandse Flamenco gitarist. Hij woonde en werkte in Madrid en Sevilla, waar hij met de ‘groten’ uit de Flamenco samenwerkte. Inmiddels geniet hij bekendheid op de internationale concertpodia en in de Nederlandse theaters. Beide saxofonisten, die over de hele wereld speelden met o.a. het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, New Cool Collective Bigband, Martinez Move en het Metropole Orkest. Zij hebben zich vanaf midden jaren 90 onderscheiden als veelzijdige en eigenzinnige top musici die in deze groep hun jazz achtergrond koppelen aan hun Spaanse ‘roots’. Een ontmoeting in de stad Cádiz (Andalusië) vormde de aanleiding voor deze samenwerking. Waarin Flamenco en Jazz elkaar verrijken, geïnspireerd door gezamenlijke helden als Camarón de la Isla, Paco de Lucía, Chano Domínguez en Federico García Lorca. Spannende muzikale ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, baritonsaxofoon en flamencogitaar.

Eric Vaarzon Morel: gitaar
Juan Martinez: bariton saxofoon
Miguel Martinez: sopraan/altsaxofoon

Februari 2019 release van het album Cádiz, canciones de ida y vuelta live uit het Concertgebouw Amsterdam.

Eric Vaarzon

Eric Vaarzon Morel heeft op talloze concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland gespeeld. Hij heeft talloze samenwerkingen met musici en acteurs (waaronder Eric Vloeimans en Gijs Scholten van Aschat), kunstenaars en theatermakers van (inter) nationale faam geïnitieerd. Dit heeft hem gemaakt tot de authentieke en veelzijdige (flamenco)gitarist, theatermaker en componist die hij nu is. Volgens HP De Tijd lijkt zijn instrument bespannen met de snaren van zijn ziel; altijd trouw aan zichzelf gebleven ontroeren zijn energie, eigenzinnige invoelendheid en muzikale schilderingen zijn publiek steeds weer.

Juan Martinez

Juan Martínez is als baritonsaxofonist, artistiek leider en producer van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw architect van het internationale succes van dit orkest. Verschillende tournees en concertseries met vooraanstaande solisten als Kurt Elling, Christian Scott, Jose James, Patti Austin en Dr. Lonnie Smith gaven het orkest een internationale allure. Die werd versterkt door de Edison voor de cd Blues for the Date. Onder zijn leiding treedt het orkest regelmatig op in onder andere China, Japan, Indonesië en Zuid Amerika.

Miguel Martinez

Miguel Martínez studeerde in New York bij o.a. Jackie McLean en Lee Konitz en speelt sinds de oprichting in de New Cool Collective Bigband. Met zijn groep Meeting Point met o.a. Michiel Borstlap won hij het internationale jazzconcours van Hoeilaart (B). Dit was het begin van een indrukwekkende carrière als bandleider in groepen als Martinez Move, onder meer winnaar Festival International de jazz en Getxo (E) en later Barnicle Bill (met o.a. John Engels).

Concertbezoek en Covid-19

Datum

06 okt 2020
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 19,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.