Sam Newbould Quintet

Sam Newbould Quintet

Sam Newbould

Het concert van deze altsaxofonist wordt ondersteunt door de Keep an Eye Foundation en is onderdeel van The Records on Tour.

Sam Newbould is een prijswinnende saxofonist en componist woonachtig in Amsterdam, maar geboren en getogen op het Noord-Engelse platteland.
Sam is in 2016 naar Nederland verhuisd, is daar sindsdien verbleven en afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam.
Met een expressieve en lyrische sound heeft Sam Newbould zich sterk geworteld in de Nederlandse Jazzscene. Hij is geïnspireerd door mensen en plaatsen die zijn opvoeding hebben gedefinieerd. Zijn composities zijn doordrongen van een passie voor het verhalen vertellen en een verlangen om een emotie op te roepen.
Sam Newbould heeft al veel prijzen gewonnen onder meer de Keep an Eye Records 2019 en Dutch Jazz Competition 2020.
Hij is dankbaar voor de steun van de stichting Keep an Eye en Help Musicians UK.

Sam Newbould Quintet

Het Sam Newbould Quintet is een ensemble gebaseerd in Amsterdam. De band telt een uitmuntende opstelling aan internationale muzikanten onder leiding van Newbould zelf. Zij worden beïnvloed door muziek van Radiohead, Wayne Shorter, Engelse volksmuziek en 20-eeuwse klassieke muziek. Deze worden samengebracht tot een mix van emotieve melodieën, weelderige harmonie en de energie van progressieve rock.

Line UP:

Sam Newbould: altsax
Bernard van Rossum: tenorsax
Xavi Torres: piano
Daniel Nagel: bas
Joan Terol: drums

Bogus Notus

Het album van dit kwintet neem de luisteraar mee op een reis door de mysterieuze hoeken van het Noord-Engelse platteland. Bogus Notus combineert het genot van thuis met het oncomfortabele van het zijn van een buitenstaander. Der stijlen worden gemixt, genres worden overschreden en volksmelodieën worden samengebracht met zware grooves en donkere akkoorden.

Pers:

“Een magnifieke set die deze band op de kaart zet. Om in de gaten te houden!”
(Jazz Views)

“De groepsdynamiek is uitstekend, wat de ,uziek van Sam Newbould laat ademen en zijn inherente charme op elk nummer onderstreept”
(All About Jazz)

Bogus Notus – Sam Newbould Quintet (feat Ian Cleaver and Billy Marrows)

https://youtu.be/Vwrv4ZDsFnI

Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation, voor jong aanstormend talent

Keep an Eye is een stichting, opgericht door particulieren die geloven in de kracht van creativiteit en kunst. Niet alleen om daar van te genieten, maar vooral als uiting van de kunstenaar of muzikant zelf. Je hele persoonlijkheid en creativiteit tot uitdrukking brengen in beeld en/of geluid, daar gaat het om! Keep an Eye is om meer dan één reden een ‘bevlogen’ stichting. Dat blijkt onder meer uit onze naam. (www.keepaneyefoundation.nl)

 

De aanvangstijd en lengte van het concert kan aangepast worden i.v.m. veranderde coronamaatregelen.
Let op onze nieuwsbrief en aankondigingen op deze website.

Concertbezoek en Covid-19

Datum

29 apr 2021

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 19,50

BESTEL TICKETS

Bestel online Tickets
THEATER HET HOF

Locatie

THEATER HET HOF

Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
http://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.