THUISBASIS

Huis van Puck
Kazerneplein 6-2,
6822 ET Arnhem

Tijs Klaassen Quintet

Tijs Klaassen Quintet

Keep An Eye Tour

De Keep an Eye Tour is min of meer de vervanger van de young VIP tour. Het Keep an Eye Project schrijft een concours uit, waar drie winnaars uitkomen. De winnaars krijgen dezelfde mogelijkheden als vroeger de winnaars van de Young VIP tour.

3 maart komt Tijs Klaassen naar Arnhem in Theater Het Hof

Tijs Klaassen is een van die winnaars.
Het kwintet van Tijs Klaassen bestaat uit enkele van de meest getalenteerde jonge jazzmuzikanten in de Amsterdamse scene. Zij zijn niet alleen bekend als grote spelers, maar ook als begaafde componisten. Dit weerspiegelt de manier waarop ze de composities van de bandleider interpreteren. In 2019 speelde het kwintet op festivals als het Red Light Jazz Festival, het Haarlemse Jazz Festival en het Make it Jazz Festival. Onlangs was de band een van de winnaars van de Keep an Eye The records 2018 Edition. Deze prijs, bestaande uit
€ 10.000, stelde hen in staat om hun debuutalbum ‘Clavius’ op te nemen in april 2019.
Dit album komt uit op december 2019.
Line Up:
Mo van der Does: altsaxofoon
Matthias van den Brande: tenorsaxofoon
Floris Kappeyne: piano
Wouter Kühne: drums
Tijs KLaassen: contrabas & composities

Clavius

De zes stukken gevonden op ‘ Clavius ‘ streven naar het evenwicht van de compositorische en improvisatie ideeën op een frisse en natuurlijke manier. Een opvallend aspect van het geluid van de band is de zoektocht naar nieuwe orkestraties binnen de klassieke kwintet lijn. Vintage 80s synths, complexe hoorn harmonieën, West-Afrikaanse Drum ritmes en arco bas melodieën creëren een unieke mix van geluiden. Als componist haalt Tijs Klaassen zijn inspiratie uit de klanken van verschillende 20e-eeuwse Europese componisten in combinatie met de energie uit de huidige New Yorkse jazzscene.

Kijk en luister: https://www.youtube.com/watch?v=EOLCM4_pkxU

Dit is een dubbelconcert met het Chris Muller Trio

Datum

03 mrt 2020
Verlopen

Tijd

20:30 - 23:00

Kosten

€ 17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Steun ons

Help ons concerten te blijven organiseren. Steun ons voor € 65,- of € 130,- per jaar en krijg daarmee € 7,50 korting op de toegangsprijs!*

Word Vriend

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de activiteiten van Stichting Jazz in Arnhem? Meld je aan om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Nieuwsbrief