Tineke Postma Quartet

Tineke Postma Quartet

Tineke Postma

Tineke Postma (1978) is saxofoon en componist. Op elf jarige leeftijd begon ze met saxofoon spelen en ze studeerde cum laude af in 2003 op het conservatorium van Amsterdam. Ze kreeg een master aan de Manhattan School of Music in new York en studeerde o.a. bij David Liebman.


Sinds 2003 toert zij met haar eigen Quartet en is zij gastspeler bij o.a. Herbi Hancock, Dianne Reeves, Wayne Shorter, het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en Jasper van ’t Hof. Tineke Postma heeft zes albums uitgegeven met een mix van eigenwerk en standards die met lovende kritieken zijn ontvangen. Zij ontving onder meer de Singer Laren Jazz Award, zij is winnaar van de Buma Boy Edgarprijs en verschillende albums waar zij op mee speelde kregen een Grammy onder andere Beautiful Life van Dianne Reeves.
Het schrijven voor een harmonie-loze groep uitend in een quartet met sax, trompet, bas, drums is nieuw voor Tineke. Zo werd ze gedwongen om niet te leunen op de ondersteuning van een pianist of gitarist en dus sterke melodieën te schrijven die overeind blijven staan zonder harmonie instrument. Dit brengt een nieuwe sound met zich mee die veel ruimte geeft aan de solisten en ritmesectie.

FREYA

Dit repertoire is te horen op haar nieuwste zevende album “Freya”
Tineke is geboren in Friesland. Het project “Freya” is een eerbetoon aan creatie in de breedste zin van het woord. Tineke liet zich voor haar composities inspireren door het moederschap.
Na een veelgeprezen internationale carrière, vertegenwoordigt het project van Tineke “Freya” ook een nieuwe start met een nieuw label (Edition Records), nieuwe energie en een nieuwe spannende band die collectief is geïnspireerd door de ervaringen die ze tijdens haar carrière heeft opgedaan.

Haar persoonlijke stijl kan omschreven worden als lyrisch, melodisch, avontuurlijk, groovy en emotioneel.

Line up:

Tineke Postma:                  sax
Ben van Gelder:                  sax/klarinet/fluit
Zack Lober:        bas
Tristan Renfrow:                 drums

Pers:

“Freya voelt zich als een meestermuzikant die zich vestigt en speelt met een geliefd cohort.”

Downbeat (USA) – 4 sterren

“Een saxofonist van het hoogste kaliber en haar nieuwe album Freya is een echt uitstekende opname, zeker een favoriet van vele jazz luisteraars dit jaar.”

– London Jazz News (UK)

“Tineke Postma levert een meeslepende jazzplaat met geweldige spelende topmuzikanten.”

– De Volkskrant **** (NL)

Datum

02 nov 2021
Verlopen!

Tijd

De zaal is om 19.45 uur open.
20:30 - 23:00

Kosten

€ 17,50

Locatie

Theater het Hof
Theater het Hof
Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Organisator

Stichting Jazz in Arnhem
Email
info@jazzinarnhem.nl
Website
https://www.jazzinarnhem.nl

Comments are closed.